Rode kat buiten in pension voor katten

Een dag uit het leven van Mickey en Minou in Pension De Kattenboom.

Hallo lezers, wij zijn Mickey en Minou uit Eindhoven, we willen ons graag aan jullie voorstellen en vertellen hoe wij een dag doorbrengen in Pension de Kattenboom in Liessel. Het is feest, want onze baasjes gaan op vakantie, dus wij mogen ook weer gaan logeren!

10:00 uur: Met z’n tweeën passen wij gemakkelijk in één transportmand. Een half uurtje rijden en we zijn er. Wij krijgen voor ’s nachts dezelfde verblijven als de vorige keer en die weten we nog uit ons hoofd te vinden. Deze verblijven staan met elkaar in verbinding, dus als we ons ’s nachts een keertje eenzaam voelen, dan kruipen we gezellig bij elkaar. Van thuis krijgen wij altijd onze eigen dekentjes mee, dat eigen geurtje vinden wij heerlijk.

11:00 uur: Ik, Mickey , ga op ontdekkingstocht in de buitenrennen. Daar is altijd iets te zien: bladeren die van de bomen vallen, de kippen die in de tuin lopen en vaak bij ons langs het gaas komen pikken, de huispoezen die af en toe komen buurten en nog veel meer. O ja, vergeet vooral de vlindertjes en de kleine veldmuisjes niet!

12:00 uur: Ook mijn zusje Minou komt haar neus buiten de deur steken. De zon schijnt en een heleboel andere logés liggen heerlijk in de buitenrennen te maffen.

13:00 uur: Een nieuwkomer! Dit keer een Siamees, die wij nog kennen van de vorige vakantie. Zij heet Champy en komt uit Engeland. Wij kunnen met haar ons Engels weer wat bijspijkeren.

14:00 uur: Nee, dit keer geen nieuwkomer, maar bezoek van de dierenarts, die hier elke week komt. Wij vinden dat minder leuk. Hij heeft zo’n speciaal dierenarts-geurtje over zich en kijkt ons allemaal wel èrg doordringend aan. Gelukkig is alles in orde. De dierenarts vertrekt weer snel.

15:00 uur: Wij, Perzen en langharigen krijgen onze dagelijkse kambeurt: daardoor hebben wij minder last van klitjes. Daarna blijft het personeel een tijdje met ons spelen. Wij vinden het heerlijk om op schoot te springen, maar niet iedereen wil dat. Gelukkig maar!

16:00 uur: Ons personeel schrijft over ons allemaal per dag een verslagje. Daarin staat of wij goed gegeten en gedronken hebben, hoe onze ontlasting was, of we misschien ruzie hadden met één van de anderen (hoezo?), enzo voort.

19:00 uur: In de keuken worden onze diners klaargemaakt. Sommige logés moeten eerst een pilletje of een drankje slikken. Daarna krijgen degenen met speciaal voer hun dieet: dat kan zijn blaasgruisdieet, niersteendieet, senioreneten, gewone of speciale brokjes, of nog meer van die enge dingen. Daarna zijn wij aan de beurt. Door het glas van de keukendeur hebben wij precies in de gaten kunnen houden of iedereen even veel krijgt.

19:30 uur: Wij eten in onze eigen verblijven. Daarna gaan de deurtjes dicht voor de nacht. Op die manier kan morgenochtend gecontroleerd worden of wij goed hebben gegeten en hoe onze ontlasting in de kattenbakken was.

06:30 uur: Sint en Piet (2 broertjes die in Amsterdam wonen) logeren ook hier. Allebei geboren op (natuurlijk!) 5 december. Sintje heeft suikerziekte. Dat betekent dat hij iedere ochtend een spuitje met insuline krijgt. Direct daarna moet hij eten, wat voor hem heel belangrijk is.

06:45 uur: Onze deurtjes gaan open. Ik, Mickey, ren meteen naar buiten. De zon schijnt al. Ik ben als eerste lekker buiten aan het rennen. Minou blijft nog liever even slapen. Moet ze zelf weten!

07:30 uur: Eerst gaat Sintje eten. Nu begint de dagelijkse schoonmaak. Dat is heel leuk want dan staat er bij ons een emmer met water en een emmer met sop. Het is ons één keer gelukt om die emmer met sop om te gooien! De rest van de ochtend wordt er schoongemaakt. Onze kattenbakken, de verblijven worden uitgesopt en de vloeren van de binnenverblijven.Ook de buitenrennen worden schoongemaakt en gedweild. We krijgen allemaal nieuwe brokjes en schoon, vers water en/of melk.

Zo ziet onze dag er uit in Pension de Kattenboom. Ondergetekenden, Mickey en Minou, hebben het hier reuze naar onze zin. Wat ons betreft mogen onze baasjes nog vak er op vakantie gaan!